Nieuwsbrief

U ziet hieronder de laatste nieuwsbrief.

r.velzeboer@ziggo.nl

Sent on: 2018-04-09 17:53:06

Belangrijke data

Maandag 16-04: Start cito eindtoets weken groepen 8
Woensdag 18-04: Voorjaarsmarkt op het plein van de Meander. Alle kinderen zijn deze middagdag om 12.30u vrij!
Vrijdag 20-04: Open podium
Donderdag 26-04: Koningspelen
Vrijdag 27-4 tot en met vrijdag 11-05 meivakantie. Alle kinderen zijn vrij!
Dinsdag 15-05: MR vergadering
Woensdag 16-05: Luizen controle
Maandag 21-05: Tweede pinksterdag alle kinderen zijn vrij!

De volgende nieuwsbrief komt uit op maandag 23 april 2018

 

Personele zaken

Donderdag 5 en vrijdag 6 april is juf Petra Kat op de Meander begonnen in de groepen 1-2A en 1-2C.Juf Petra zal tot aan de zomervakantie in deze groepen werken. Wij wensen juf Petra veel plezier op de Meander.

Helaas moeten wij ook afscheid nemen van een collega. Juf Lisette Aarsen, nu werkzaam in groep 6, gaat vanaf 18 april op een andere school werken. Wij wensen haar heel veel succes en plezier op haar nieuwe school.

Juf Davida is weer aan enige dagen per week op school. Haar herstel gaat goed. Zij zal in groep 4 bij juf Erna haar re-integratie voortzetten. Wij zijn heel blij dat zij weer op de weg terug is.

Meester Leo komt ook weer naar school. Vanaf deze week gaat hij re-integreren. Hij gaat op maandag en donderdag in de groep van juf Marieke ondersteuning bieden.

Het is goed om te zien dat onze collega's weer in de school rondlopen. De invalpool, waar wij gebruik van kunnen maken is nog steeds leeg. Dat wil zeggen dat wij met de mensen die wij hebben ons uiterste best doen om alles draaiende te houden. Dat zal soms niet lukken en dan zullen we groepen naar huis toe moeten sturen. Wij rekenen op uw begrip voor de overmacht waar wij mee te maken hebben.

 

Sportief cadeau van de MR

De MR van de Meander heeft de school een nieuwe tafeltennistafel cadeau gedaan. Er wordt met veel plezier mee gespeeld. Namens de kinderen hartelijk dank voor dit mooie cadeau.

 

 

 

Voorjaarsmarkt voor de wijk Saendelft op  18 april

Knik op het plaatje voor de flyer

Op woensdag 18 april houden wij een voorjaarsmarkt op het plein van onze school. Deze markt is voor alle bewoners en kinderen van de wijk Saendelft. Van 12.30u tot 16.00u bent u van harte welkom! Noteer deze datum alvast in uw agenda! U kunt begin april een flyer in uw brievenbus verwachten waarin wij meer vertellen over deze gezellige voorjaarsmarkt. Het thema van deze voorjaarsmarkt is ontmoeten en verbinden. De lente is begonnen en we gaan weer wat meer naar buiten. Wat is er dan leuker om dat met elkaar te doen op een centrale plek in de wijk.

De kinderen van onze school zijn deze dag om 12.30u vrij, zodat zij ook naar de voorjaarsmarkt kunnen gaan of kunnen helpen.

Wilt u ons nog helpen tijdens de markt? U kunt zich aanmelden bij meester Ron. Wij kunnen nog wel wat handen gebruiken. Alvast hartelijk dank. 

 

Freekids de Meander

Freekids de Meander biedt ouders de mogelijkheid om op een flexibele manier het gezin en het werk te combineren door de juiste opvang te bieden die past bij de wensen van ouder en kind.

Op de Meander biedt Freekids kinderopvang van 0 tot 13 jaar: - Kinderdagverblijf: hele dag opvang van 0 tot 4 jaar - Peuterspelen: vier dagdelen voor kinderen van 2 tot 4 jaar - Buitenschoolse opvang: vier middagen voor kinderen van 4 tot 13 jaar

De kinderen worden opgevangen in een voor hun vertrouwde omgeving. Ook tijdens studiedagen en vakanties staat Freekids klaar en wordt er gezorgd voor een uitdagend en inspirerend programma.

U kunt altijd binnenlopen voor een vrijblijvende rondleiding. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.freekids.nl of bel naar: 088-1919190.

 

Wijksafari’s in Saendelft

Op 21 en 25 april nodigen wij alle kinderen en hun ouders uit voor een wijksafari in het pilot gebied. Voor de kinderen zijn er workshops met natuurspelen. Wij hopen dat er mooi ideeën uit deze safari’s komen zodat het geld dat wij vanuit de Overheid hebben gekregen voor een gezonde buurt kan worden ingezet. Klik op het plaatje hiernaast voor meer info.

 

De Zaanse Zomerschool

Van 23 juli tot en met 10 augustus (drie weken!) kunnen kinderen ook dit jaar weer meedoen aan het speciaal samengestelde programma van de Zaanse Zomerschool op De Gouw en op De Evenaar.

Op de Zomerschool wordt de kinderen een afwisselend leerprogramma aangeboden. In de ochtend krijgen zij les in lezen, taal en rekenen.

Lees meer...

 

_____________________________________________________

De Meander is altijd op zoek naar partners die ons onderwijs en/of profiel kunnen versterken. Bent u misschien toekomstig partner van de Meander? Laat het ons weten. Mail of bel met Ron Velzeboer directie@obsdemeander.org of 075-6216617/6573769.

Wij zijn ook te volgen op twitter @meander_de_obs

Team obs De Meander