Visie & missie

Wij zijn in eerste instantie een “gewone” basisschool. Toch willen wij ons onderscheiden. Dat doen wij door middel van het sport actief, gezond profiel. De Meander: Dé gezonde sport actieve school, dé school in beweging! Dit profiel hebben wij voor u op papier gezet in een brochure. Deze kunt u digitaal op onze site bekijken en lezen. Hiervoor klikt u op onze brochure om deze te bekijken.

Dit is een toekomst perspectief waaraan wij: leerkrachten, kinderen en ouders dagelijks werken.  Wij zijn erg trots op dit document en wensen u veel lees plezier.

Onze missie kenmerkt zich door de omgeving waarin de kinderen op onze school tot leren komen, zo ideaal mogelijk te maken. Een gezonde leefstijl, effectief bewegen en een veilig pedagogisch klimaat is daarbij van het aller grootste belang. In onze school moet deze sfeer dagelijks aanwezig zijn. Omdat ook voor iedereen zichtbaar en voelbaar te maken hebben wij methoden gevonden die hier een goede bijdrage aan leveren. Omdat wij dat zo goed doen hebben wij van de stichting Gezonde School drie certificaten verkregen na een audit op onze school. U kunt hierover meer lezen op de website van deze stichting. https://www.gezondeschool.nl/ 

Kwink en Positive Behavior Support (PBS) zorgen voor de veilige sfeer en sociale verbondenheid. Wij geven lessen hierin en hebben gedragsverwachtingen omschreven met de kinderen die corresponderen met onze waarden. Hiervoor hebben wij een logo gemaakt dat je in de hele school en op documenten van onze school terugvindt. De basis van PBS, is dat je elkaar positief benadert en vooral kijkt wat goed gaat of wat je goed doet. Wij geven veel complimenten om juist dat goede gedrag te bevestigen. Sinds twee jaar hebben wij ook een complimentenmachine op onze school. Kom gerust langs om te zien hoe wij deze machine inzetten in onze school. De methode Kwink sluit hier naadloos op aan. 

Onze certificaten richten zich op: Sport en bewegen, voeding en welbevinden. Dit zegt alles over de manier wat op wij op onze school werken aan een ideale leeromgeving. 

Wanneer u nieuwsgierig bent geworden naar onze manier van werken kom dan gerust eens langs. U bent van harte welkom. 

Team obs De Meander