Gezonde leefstijl

Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Dat heeft u bij onze eerste pijler al kunnen lezen. Bij deze tweede pijler van onze visie staat: “Voeding” centraal. Dat dat niet alleen te maken heeft met eten en drinken leest u hieronder.

Voeding is een onderdeel van de gezonde leefstijl. Voeding kan positief van invloed zijn op het leren van kinderen. Daarom besteden wij daar op De Meander aandacht aan. Naast de voedingslessen, waarin dieper ingegaan wordt op wat gezonde voeding is, promoten wij het drinken van water. Wij hebben hiervoor speciale watertaps aangeschaft. Kinderen kunnen doorlopend waterdrinken op de Meander uit hun eigen beker. Op deze manier krijgen de kinderen minder overbodige suikers binnen.

Het 10-uurtje op onze school bestaat uit een stukje fruit of groente. Op deze manier zorgen wij ervoor dat kinderen in aanraking komen met verschillende groenten en fruitsoorten. Hiermee worden wij geholpen door het EU fruitproject.

Ons traktatiebeleid sluit hierop aan. ‘Gezonde’ traktaties worden in de klas uitgedeeld. Andere traktaties worden aan het einde van de dag uitgedeeld en nemen de kinderen mee naar huis. Wij willen de kinderen bijbrengen dat om 10 uur ’s morgens chips eten op school best wel vreemd is.

Dit alles doen wij om onze kinderen op jonge leeftijd bewust te maken dat gezonde voeding belangrijk is om fit te zijn. Dit kan bij alle kinderen!